Scenografia uimitoare de la concertele din întreaga lume

 Având în vedere că viața începe să se întoarcă  spre normal, ar putea exista o mulțime de evenimente pentru care fanii muzicii să se entuziasmeze în viitorul apropiat. Și este probabil ca amenajările de scenă să revină, deoarece trupele și artiștii caută să aibă un impact mare și memorabil în aceste vremuri post-pandemie. Având în vedere asta, acestea sunt unele dintre cele mai uimitoare scene de la concertele din întreaga lume, care ar putea inspira decorurile pe care le vedem în lunile următoare.

Roger Waters - The Wall Live 


   În ceea ce privește designul scenei, acesta a fost destul de impresionant. Avizat de tehnologie și folosind o mulțime de proiecție video, designul scenei a oferit un fundal pentru Waters, în timp ce cânta un set Pink Floyd fără alți membrii ai trupei. Acest turneu i-a adus lui Waters recordul ca muzician solo cu cele mai mari încasări, iar setul epic rămâne în mintea multora dintre cei care au mers.

  Pink - FunHouse Tour 

   Pink nu face lucrurile pe jumătate și asta a fost cu siguranță adevărat pentru turul Fun House, care a fost conceput să arate ca un carnaval. Pe lângă estetica opulentă, scena a fost creată și pentru a permite o mulțime de acrobații ale cântăreței și dansatorilor ei.

   David Bowie - Glass Spider Tour 


   Acest turneu a fost exact ceea ce v-ați aștepta de la un maestru muzical cu înclinație spre surpriză - eclectic, unic și neașteptat. Scenografia a fost la fel de memorabilă, aducând la viață numele turneului în partea de sus a scenei. Uriașul păianjen de sticlă a oferit un cadru pentru spectacol, cu „picioare” groase de frânghie de catifea drapate de fiecare parte a scenei.

 

   U2 - 360 Degree Tour 


   Scena pentru acest turneu a fost probabil una dintre cele mai neobișnuite și impresionante din toate timpurile, oferind participanților la concert un alt tip de acces la trupă. U2 a jucat în centrul mulțimii pe o platformă rotativă uriașă cu ecrane mari atârnate de o structură enormă cu patru picioare deasupra capului.

 

Skrillex - The Mothership Tour Stage


   Ca DJ, există doar o anumită mișcare pe care o poți realiza pe scenă, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Skrillex să creeze unul dintre cele mai impresionante scenă pentru turneul său Mothership. El a construit literalmente o navă spațială - nava-mamă - și și-a încorporat cabina de DJ în ea, făcând ca întreaga experiență să iasă din această lume.

 

   Lady Gaga - Born This Way 


   Lady Gaga rareori dezamăgește când vine vorba de creativitate și teatru și cu siguranță nu a făcut-o în ceea ce privește acest turneu. Scenografia ei a încorporat un castel enorm și i-a permis cântăreței să-și ofere publicului cele cinci acte într-o singură poveste, care a făcut ca spectacolul să fie la fel de memorabil din punct de vedere estetic precum spectacolul.

 

   Kanye West - Turul Saint Pablo 


   Kanye West s-a dovedit a fi un muzician inovator de nenumărate ori și același lucru este valabil și pentru abordarea sa asupra designului scenic. Când fanii au sosit pentru concertul Saint Pablo, nu părea să fie nicio scenă - până când s-a dezvăluit că este suspendată deasupra mulțimii. West a performat mult peste fanii săi și prietenii celebri care s-au bucurat de o experiență în stil "mosh pit "de mai jos.

   Acestea sunt doar câteva exemple de scenografii uimitoare la concerte din întreaga lume, dar există multe altele. Fiecare artist încearcă să creeze un spectacol unic și memorabil pentru fanii lor.

   Scenografia poate face sau întrerupe un turneu și acestea sunt doar câteva exemple dintre cele care vor rămâne alături de concertiştii care au avut norocul să-i vadă live.

Credit: Mindblowing stage designs from concerts around the world